leren schilderen

Leren schilderen als een kunstenaar

Leren schilderen als een kunstenaar doe je niet zomaar, de meeste mensen willen iets schilderen wat hun interesseert. Om te leren schilderen kun je het best beginnen om iets te schilderen wat jou interesseert, daar je dan meer kans van slagen hebt dan wanneer je niet weet wat je wilt schilderen.

Een veel voorkomende fout die mensen maken met het leren schilderen is dat ze haastig aan de slag gaan met schilderen zonder de materialen en mogelijkheden van het leren schilderen te weten. Je moet namelijk eerst leren schilderen voordat je een eigen ‘Rembrandt‘ kunt maken. De beste manier om te leren schilderen is om te spelen met de verschillende schilder mogelijkheden en schilder materialen. Leren schilderen doe je door de romige textuur van olieverf te voelen, ontdekken hoe pastelkrijt kan helpen met schilderen etc. etc.

We genieten allemaal van het kijken naar schilderijen

Onze smaken kunnen gevarieerd zijn en onze voorkeuren divers, maar we kijken met zijn allen graag naar schilderijen. Stiekem zouden we graag willen dat we zelf zulke mooie schilderijen konden schilderen als onze favoriete kunstenaars. Het goede nieuws is dat ook jij kunt leren schilderen. Leren schilderen is in tegenstelling tot de vaak gehoorde mythe geen geschenk van god aan een select groepje mensen. Het is gewoon een vaardigheid die ook door jou geleerd kan worden, ben je bereid om er een beetje tijd en energie in te steken, dan komt het helemaal goed.

Veel mensen die willen leren schilderen zijn geïntimideerd voor het oppakken van een kwast. Hun zelfvertrouwen over hun schilder vermogen is waarschijnlijk geschaad toen ze schilder les kregen op school, waar gezegd is dat ze geen gave hadden om te leren schilderen. Deze zo genoemde mysterieuze gave bestaat niet. Waarom zou je wel een vak kunnen leren op school om later een baan te krijgen, maar niet zelf te kunnen leren schilderen? Veel mensen kunnen complexe technische computer vaardigheden leren om bijvoorbeeld later een succesvolle baan te krijgen in de IT, maar neem het woord kunst in de mond en iedereen roept dat het niet te leren is, daar je hiervoor een speciale gave nodig hebt. Deze is één van de grootste mythes van het leven. Leren schilderen is namelijk net als leren auto rijden. Niemand neemt voor de eerste keer plaats achter het stuur om direct recht op de snelweg te rijden.

Je zult het vast een zeker nog herinneren toen je begon met autorijden. Hoe moeilijk het was om te schakelen en tegelijkertijd de koppeling te bedienen en dan ook nog eens op de weg te letten. Leren om het gaspedaal te beheersen, in de spiegels te kijken, te remmen en ook nog eens opletten waar je heen moest. Je zult vast en zeker gedacht hebben dat je het nooit onder de knie zou krijgen, maar kijk nu is na een paar jaar met de auto door het verkeer te zijn gegaan, gaat het haast volkomen automatisch. Dit komt doordat het autorijden een vaardigheid is en net als alle vaardigheden is het te leren voor bijna iedereen.

Leren schilderen is het zelfde

Het is gewoon een vaardigheid en niets meer. Leren schilderen doe je door een aantal technieken onder de knie te krijgen. Met een beetje tijd en moeite krijg je deze schilder technieken onder de knie en zijn ze net als autorijden een gewoonte geworden. Als je nog niet op school heb geleerd om te leren schilderen, dan mis je een geweldige ervaring. Als je toch altijd al heb willen leren schilderen, maar was de stap te groot of de drempel te hoog om naar een schilder cursus te gaan, dan zijn er nog tal van andere manieren om te leren schilderen.

Leren schilderen cursussen op het internet

Tegenwoordig in deze moderne tijd hoef je gelukkig niet de deur uit om te leren schilderen. Op internet zijn er namelijk verschillende goede schilder cursussen te vinden, zodat ook jij kunt leren schilderen. Deze schilder cursussen bevatten vaak veel informatie en beeld materiaal, zodat stap voor stap de verschillende schilder methoden worden uitgelegd. Er zijn jou vele mensen voorgegaan die dachten dat ze nooit zo’n mooi schilderij konden schilderen, maar na het volgen van een schilder cursus, hebben ze met plezier leren schilderen.

leren schilderen

Na het volgen van een goede schilder cursus, zul ook jij zeggen dat leren schilderen een vaardigheid is die door bijna iedereen gemakkelijk beheerst kan worden. Veel plezier met het leren schilderen!